Anne-Marie van Ginkel, CJG-coördinator: "Het Centrum voor Jeugd en Gezin werkt al zes jaar heel prettig samen met Effectcom van Joke Pelser. Zij biedt workshops en ouderavonden aan over social media en cyberpesten op alle basisscholen in de gemeente Nieuwkoop.

Internet en social media zijn niet meer weg te denken in de samenleving. Kinderen en ook hun ouders brengen veel tijd online door. Joke vertelt haar verhaal keer op keer op een bevlogen en interactieve manier, aan leerkrachten, kinderen en ouders. Ze waarschuwt voor onveilige situaties en cyberpesten. Maar ze benadrukt ook dat social media en internet, vooral leuk zijn. Het mag duidelijk zijn dat we blij met Joke zijn!!!

We merken de laatste tijd meer dat ouders van steeds jongere kinderen informatie over gebruik van social media willen. Dat is een goede ontwikkeling, want als mensen goed geïnformeerd zijn kunnen vervelende ervaringen en escalaties zo veel mogelijk voorkomen worden.  Joke speelde hier direct op in door de ouderavond ook voor deze ouders aansprekend te maken!"