joke pelser trainer workshops

Joke Pelser - online marketing- en communicatiespecialist: 

Op verzoek van een aantal basisscholen in Nieuwkoop ben ik begonnen met het geven van preventieve voorlichting over het verstandig communiceren via social media en met name over het onderwerp cyperpesten. Deze voorlichting wordt in de vorm van een workshop aangeboden aan groep 7 en 8. Deze workshop is ook uitstekend geschikt voor de brugklassen. Het is belangrijk de kinderen juist op deze leeftijd de kennis mee te geven, zodat ze daar op de middelbare school hun voordeel mee kunnen doen. Kinderen in deze leeftijdsgroep zijn nog ontvankelijk en nemen nog veel van je aan. Vooral omdat ze me als expert zien. Expert in een onderwerp dat hen dagelijks bezighoudt.

Daarnaast verzorg ik voor groep 5 en 6 workshops over veilig internet, de basis zeg maar, en word ik veel gevraagd voor ouderavonden, studiedagen en teamlezingen rond deze thema's. De voorlichting is ontwikkeld in samenwerking met de stichting Jeugd en Jongerenwerk Holland Rijnland, de Bibliotheek Rijn en Venen en het Centrum voor Jeugd en Gezin van de gemeente Nieuwkoop. Door deze bundeling van kennis is er een waardevol en goed gewaardeerd programma ontstaan. Het volgen van dit programma kan veel leed voorkomen. Inmiddels draait dit programma ook in andere gemeenten in Zuid-Holland. De reacties van ouders en leerkrachten op basisscholen zijn verbluffend. Vaak hadden ze geen flauw benul. Een greep uit de reacties:

  • Leerkracht: "Stukken waardevoller dan die rekenles die ze nu missen,  hier hebben ze voor nu en straks heel veel aan." 
  • Ouder: "Ouders die niet op deze avond zijn geweest hebben iets belangrijks gemist!
  • Studente PABO: "Ik wist dit helemaal niet, wat een indrukwekkend verhaal." 
  • Leerling: "De workshop vond ik echt heel leuk en leerzaam. Nu kan ik mijn oudere broer eens vertellen wat hij allemaal niet goed doet!"